تحصیل پزشکی دندانپزشکی در چک

این مقاله توسط مهندس مومنی تالیف شده و پیوسته در حال بروز رسانیست..

مقدمه:
بر اساس اخرین لیست منتشر شده از وزارت بهداشت چند دانشگاه از کشور چک مورد تایید قرار گرفته است

۱- دانشگاه چالز جمهوری چک Charles

۲- دانشگاه علوم پزشکی Palacky Olomouc

۳- دانشگاه پزشکی Masaryk

دانشگاه چارلز در این کشور که یکی از بهترین دانشگاه ها در اروپاست رشته های پزشکی و دندانپزشکی را به زبان های انگلیسی و چکی ارایه میدهد.
مدرک زبان:
برای تحصیل در کشور چک نیازی به داشتن مدرک زبان نیست و صرفا بسته به نوع دوره داشتن اشنایی نسبی با یکی از زبان های انگلیسی و چکی کفایت میکند
شرط ورود به پزشکی چک:
متقاضیان رشته پزشکی در چک میبایست در یک دوره دوساله کالجی قبل از دانشگاه شرکت نمایند و سپس در صورت قبولی در ازمون ورودی و کسب حد نساب نمره وارد دانشگاه شوند.
طی فرایند اماده سازی قبل از ثبت نام رشته پزشکی در مجموعه اموزشگاهی گاما متقاضی  یکسال دوره اموزش زبان چکی را در ایران گذرانده و سپس  سال دوم وارد کالج پزشکی در چک خواهد شد .طی سال اول تمرکز بیشتر بر روی زبان چکی تمرکز شده و در سال دوم دروس علوم پایه مربوط به رشته پزشکی ، مانند فیزیک ، شیمی ، بیولوژی و زیست شناسی،  را آموزش می بیند و جهت آزمون ورودی پزشکی کشور چک و ورود به دانشگاه های پزشکی چک، آماده می شود.
پیشنیاز تحصیلی:
 داشتن  دیپلم تجربی یا ریاضی با معدل بالای ۱۴ جهت ورود به پزشکی الزامیست.عموما شرط سنی در نظر گرفته نمیشود.
هزینه تحصیل :
بسته به زبان انتخابی متفاوت میباشد.تحصیل در دوره اصلی دانشگاه به زبان چکی  پایین بوده و حتی میتواند رایگان باشد در حالی که شهریه رشته پزشکی به زبان انگلیسی سالیانه ۱۳ هزار دلار میباشد.
هزینه یکساله کالج چکی + خوابگاه+بیمه : ۱۶ هزاردلار
هزینه یکساله کالج انگلیسی + خوابگاه+بیمه : ۱۸ هزاردلار
هزینه زندگی:
هزینه خوابگاه : ۲۰۰ یورو در ماه
هزینه جاری زندگی : ۴۰۰ یورو در ماه
طول دوره:
پزشکی : ۶ سال
دندانپزشکی :۵ سال
داروسازی:۵ سال
مدارک مورد نیاز فرایند پذیرش:

۱- اصل دیپلم

۲-ریزنمرات دیپلم

۳-اصل پیش دانشگاهی(الزامی نیست)

۴-ریزنمرات پیش دانشگاهی(الزامی نیست)

۵-شناسنامه

*مدارک فوق ترجمه شده به زبان انگلیسی به همراه تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه

۶-پاسپورت

طول فرایند :

پذیرش و دعوتنامه اولیه : یک ماه

ویزا : ۴ ماه

مراحل پذیرش و ویزا

مدارک تحصیلی پس از ترجمه به انگلیسی و تاییدیه دادگستری برای دانشگاه مورد نظر ارسال میشود . نمایندگان گاما پذیرش را اخذ نموده و ارسال میکنند تا در اختیار سفارت قرار میگیرد.

سفارت مدارک را تایید نموده و جهت ترجمه مجدد به زبان چکی مدارک به کشور چک پست خواهد شد.برای مدارک تاییدیه های لازم به همراه ترجمه مجدد انجام شده و به ایران ارسال خواهد شد..

مدارک برای بار دوم وارد سفارت خواهد شد و ویزا صادر میشود

چند سوال مهم در زمینه تحصیل در رشته پزشکی دانشگاه های چک:

 

۱-آیا صرفا گرفتن پذیرش اولیه از دانشگاه معادل ورود به کورس اصلی است؟

خیر، متقاضیان فقط در صورت موفقیت در آزمون ورودی قادر خواهند بود  که وارد کورس اصلی شوند

۲-تحصیل به زبان چکی  مزیت هایی نسبت به تحصیل انگلیسی دارد؟

a –کشور چک زبان مردم عادی به زبان انگلیسی صحبت نمیکنند.درنتیجه شما برای گذر ایام  و رفع نیاز خود نیازمند یادگیری زبان چکی هستید.

c – دوره های کارورزی در رشته های پزشکی که از نیمه دوران تحصیل(از سال ۳ به بعد) شروع میشوند نیازمند توانایی برقراری ارتباط میان پزشک و بیمار است.حال در صورتی که شما به زبان انگلیسی تحصیل میکنید دوره های کارورزی ئو بالینی خوبی نخواهید داشت

d – هزینه تحصیل به زبان چکی عموما رایگان میباشد.

۳- آیا داشتن مدرک دیپلم تجربی با معدل بالای ۱۶ الزامی است؟

بله، افرادی که متقاضی ورود  به  پزشکی هستند باید دارای مدرک دیپلم تجربی با معدل کل بالاتر از ۱۶ باشند

۴-ایا داشتن مدرک پیش دانشگاهی الزامی است؟

بله ، علاوه بر فرایند پذیرش به هنگام برگشت به ایران بعد از اتمام تحصیل وزارت بهداشت جهت ارزشیابی مدرک تحصیلی دانش آموختگان، داشتن پیش دانشگاهی را الزامی اعلام میکند

۵- مشمولین نظام وضیفه در چه شرایطی امکان خروج خواهند داشت؟

جهت اخذ پذیرش اولیه از دانشگاه افراد حتما باید گذرنامه خود را دریافت کرده باشند.در صورتی که متقاضی فاقد گذرنامه بوده و مشمول خدمت سربازی میباشد (یا حتی در صورت داشتن معافیت تحصیلی)با سپردن وثیقه ۱۵ میلیون تومانی امکان دریافت گذر نامه را خواهد داشت

۶-ایا مصوبه جدید نظام وظیفه مانع خروج مشمولین میشود؟

مصوبه جدید اصلاحیه ماده ۳۵ نظام وظیفه در مورد موضوع صدور معافیت تحصیلی بوده و هیچ ارتباطی با خروج تفریحی از کشور ندارد

۷-آیا مشمول غایب بعد از ۳ سال تحصیل می تواند به ایران مراجعه نماید؟

بخشنامه مراجعت مشمولین غایب مقیم خارج از کشور تا سال ۱۴۰۰ تمدید شده است.

تذکر شرط دریافت عنوان مشمول غایب مقیم خارج گذشتن ۳ سال از شروع غیبت می باشد نه از لحظه خروج از کشور

 

جهت ثبت نام در کلتس های زبان چکی
تماس بگیرید:

۰۷۱۳۶۲۹۲۴۲۹

۰۷۱۳۶۴۷۶۶۷۶
۰۹۱۷۸۸۸۵۰۸۰
۰۹۱۷۲۴۸۹۰۲۶
۰۹۱۷۲۴۸۹۰۲۵