نحوه برخورد با کلمات ناشناخته در لیسنینگ و ریدینگ

نویسنده مقاله :

یکی از دردسرها و گاها ترس های زبان آموزان زبان انگلیسی هنگام گوش دادن به یک فایل صوتی یا خواندن متنی به ابن زبان، مواجهه با کلمات ناشناخته است. ندانستن این که چه طور باید با این نوع کلمات برخورد کنند باعث سردرگمی زیاد می شود که ممکن است فرد را به گوش ندادن یا نخواندن چیزی به طور کامل سوق دهد. در این مقاله درباره این مشکل و نحوه برخورد با آن صحبت می کنیم. کلمات ناشناخته در لیسنینگ

آیا باید تمام کلمات ناشناخته را بررسی کرد؟

بعضی از زبان آموزان با حالتی وسواس گونه گمان می کنند که باید هر لغتی را که در جایی می شنوند و می بینند، چک کنند تا یاد بگیرند. در دنیایی که انسان ها هزاران سال عمر می کنند این گزینه انتخاب بسیار عالی است ولی متاسفانه ما در دنیایی زندگی می کنیم به طور معمول کمتر از صد سال به انسان ها وقت داده شده است و همین قضیه را کمی پیچیده می کند! خلاصه امر آن است که نیازی نیست تمام کلماتی را که می شنوید و می بینید چک کنید. انجام این کار باعث دلسردی می شود. ممکن است به حدی برایتان خسته کننده شود که دیگر حتی دلتان نخواهد چیزی بخوانید یا گوش دهید.

تصور کنید که که در یک محیط انگلیسی زبان زندگی می کند. نمی تواند که گوشی به دست حین مکالمه هر چیزی را که می شنوید و جایی می بینید مدام گوگل کنید. باید یاد بگیرید که صرفا درک کلی جملات و نکته نهایی یک متن یا فایل صوتی کافی است!

با این حال، این موضوع نیز بدین معنا نیست که نباید سعی کرد که از منایع مختلف شنیداری، دیداری و متنی کلمات جدید یاد گرفت. برعکس! یاد گرفتن کلمات در یک موقعیت خاص بهترین شیوه گسترده کردن دانش واژگان است. ولی باید اصولی پیش رفت. به گونه ای که حوصلتان سر نرود که بخواهید یکهو بزنید زیر همه چیز!

 

روی چه کلمات ناشناخته ای تمرکز کنیم؟

بهتر است از هر چند گاهی به شکلی که خسته نشوید بعضی از کلمات را چک کنید. ولی چه کلماتی؟

بیشتر بخوانید: اصطلاح speak of the devil در انگلیسی: معنی + مثال

  • کلماتی که دانستن آن ها برای درک مفهوم انتقالی کاملا مهم است. ندانستن آن ها باعث می شود که نکته مهمی را از دست دهید.
  • کلماتی که چندین بار تکرار می شوند. وقتی کلمه ای را چند بار می شنوید بهترین موقعیت برای یادگیری آن است. پس از خیر آن نگذرید.
  • کلماتی که نظر خودتان را به شخصه جلب می کند و دلتان می خواهد هر طور که شده معنی آن ها را بدانید.
  • می توانید استراتژی داشته باشید که از هر متن یا هر فایل صوتی تعداد مشخصی کلمات یاد بگیرید. این طوری به یک اصل پایبند هستید و برای خود قاعده ای دارید.

البته الان مشکلی که پیش می آید که با کلمات جدید در لیسنینگ چه کار کنیم؟ وقتی کلمه ای را در یک متن یا زیرنویس یک فیلم می بینید، به راحتی می توان آن را در دیکشنری های آنلاین پیدا کرد. ولی با کلماتی که می شنویم باید چه کار کنیم؟ حقیقت آن است که فرد باید با قوانین نگارش کلمات انگلیسی آشنایی نسبی خویی داشته باشد تا بتواند نحوه نوشتن یک کلمه را حدس بزند و آن را بیابد.

چیزی که پیشنهاد می کنیم آن است که سعی کنید کلمه را به هر شکلی که حدس می زنید نگارش می شود در گوگل سرچ کنید تا در نهایت در پیشنهادهایی که می بینید موردی را که از نظر معنایی به موقعیتی که در آن کلمه را شنیده اید نزدیک است انتخاب کنید. در کل با کمک گوگل پیدا کردن کلمه نباید خیلی سخت باشد. ولی حتی اگر موفق نشدید می توانید از دیگر زبان آموزانی که می شناسید یا معلم زبان خود کمک بگیرید.

به ویدئو زیر دقت کنید:

 

کلمات ناشناخته در آزمون ها

توجه داشته باشید که نحوه مواجهه با کلمات ناشناخته در لیسنینگ و ریدینگ آزمون ها به ویژه آزمون های مهمی مثل آیلتس کاملا متفاوت است. در این نوع امتحان ها استراتژی شما باید این باشد که کلمات ناشناخته ای که می شنوید یا می بینید باعث نشوند که وقت خود را از دست بدهید و شانس گرفتن نمره ای خوب از شما گرفته شود. در این طور مواقع اگر می توان بدون دانستن معنی کلمه ای سوالی را پاسخ داد زیاد سعی نکنید که به معنی آن فکر کنید. گاهی نیز می توان با در نظر گرفتن موقعیت کلمه معنای آن را حدس زد تا امتیاز لازم را در امتحان کسب کرد.

لینک های مفید

مقاله که مطالعه کردید در ادامه سایر مقالات آموزش رایگان زبان انگلیسی نوشته شده است. در صورت تمایل می توانید سایر مقالات این بخش را نیز بررسی نمایید.

5/5 (1 نظر)

تعیین سطح زبان گاما

اشتراک گذاری در شبکه ای اجتماعی
مطالب پیشنهادی
لیستی از مطالبی که شاید شما بپسندید
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *